Jongerensreizen

Een avontuur, jezelf en een andere cultuur leren kennen en iets betekenen voor een ander.

Op reis met het groep jongeren

Je bent jong, actief en je wilt iets betekenen voor mensen in Oeganda. Je leert jezelf kennen, je grenzen verleggen en je krijgt er heel veel familie bij…. En waar krijg je nu de kans om in korte tijd een schoolgebouw op te knappen op het platteland van Afrika en meer te zien van het prachtige Oeganda.

Samen steek je de handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de binnenkant komen leuke tekeningen. Je kan je voorstellen hoe de kinderen hierop reageren. Natuurlijk wordt het een feest met spelletjes, sport, muziek en dans. In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

Highlights

Het doel van de reis is om een blijvende verandering achter te laten in de community van Nkokonjeru. In de 3 weken op reis gaan we ook echt een project aanpakken en afronden, zodat aan het einde van de reis je kan laten zien wat je gedaan hebt en je niet slechts 1 of 2 dagen een project komt bekijken.

  • Werken aan 1 project voor 3 weken
  • 4 daagse safari naar Murchison Falls & Ziwa Rhino Sanctuary
  • Bezoek aan Jinja (Optioneel raften)
  • Verblijf bij lokale bevolking
  • Uitgebreide voorbereiding en begeleiding
  • Kleine groep, maximaal 9

Het vrijwilligerswerk

Je gaat aan de slag nabij het dorp Nkokonjeru, een klein dorpje op ongeveer twee uur rijden van de hoofdstad Kampala. Christine Ndagire, oprichter van Travel4Change, is opgegroeid in dit dorp. Op de basisschool zitten rond de 300 kinderen. Je zal veel in contact zijn met de kinderen en aan het einde van de schooldag is er tijd om samen te voetballen.

Het klussen & het organiseren van activiteiten doe je samen met je team, de ouders van de kinderen en de leraren van de school. Het tastbare doel van de reis is om het schoolgebouw opnieuw in de verf te zetten en leerzame tekeningen te schilderen. Daarnaast ervaar je hoe het is om in een Oegandees dorp te leven en te wonen en maak je kennis met de cultuur, de natuur en natuurlijk de mensen.

Je verblijft tijdens je project in een guesthouse in het dorp Nkokonjeru.Je slaapt met zijn tweeën op een kamer. Er wordt voor je gekookt en ’s avonds kan je aan het kampvuur lekker bijkomen van de indrukken van de dag en deze delen met je teamgenoten.

Reis programma

Dag 1 - 3 Aankomst, bijkomen en kennismaken met Oeganda en het project.
Dag 4 - 7 Vrijwilligerswerk
Dag 8 - 9 Weekend uitje
Dag 10 - 14 Vrijwilligerswerk
Dag 15 - 18 Op safari
Dag 19 - 20 Vrijwilligerswerk
Dag 21 Terug naar huis

Hoe gaat het in zijn werk.

We kunnen ons goed voorstellen dat je veel vragen hebt over een reis naar Oeganda, wij helpen je stap bij stap om de reis tot een overgetelijk success temaken.

De eerste stap is een afspraak met ons maken, dit kan per telefoon, Skype of bij ons thuis. Na dit gesprek heb je een goed idee hoe de reis, kosten en hoe de voorbereiding in zijn werk gaat.

De volgende stap is het kennismaken met de groep. We spreken af met de hele groep en vertellen over Oeganda en nemen samen de reis door. Natuurlijk is er voor iedereen ruim de tijd om vragen te stellen.

De laatste stap voordat je op reis gaat is samen voorbereiden op de reis. Dit zijn zowel de praktisch zaken zoals regelen van de visa en inentingen, maar we zullen ook nog samen komen om alle do's and dont's te bespreken en ons te verdiepen in de lokale cultuur.

Veel gestelde vragen?

Wat is de leeftijd voor de reis?
Je kan deelnemen vanaf 16 jaar, met toestemming van je ouders. De maximum leeftijd is rond de 25 jaar.

Wat zijn de kosten van de reis
De totale kosten van de reis liggen rond de 2000-2250 euro. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de vluchtprijs.

Wanneer vertrek de reis?
De reis voor zomer 2020 is geannuleerd. Voor de zomervakantie van 2021 hebben staat de reis weer op de planning.

Ik wil mee, wat moet ik doen?
Neem contact op met ons om de reis door te nemen.

Contact

Je kan contact opnemen per email of telefoon om een afspraak te maken.

We hebben kantoor aan huis in Driebergen nabij Utrecht. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en auto.

Stuur een email »