Voorbereiding vrijwilligerswerk

Voorbereiding en voorpret is erg belangrijk. Vaak boek je maanden van te voren en die tijd kunnen wij goed gebruiken om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Nadat we hebben kennis gemaakt, een passend project hebben gevonden en de reis is geboekt, gaan we aan de slag!

Informatiepakket

Na aanmelding ontvang je het digitale informatiepakket. Deze bestaat uit informatie over de bestemming, reis en het project.

Voorbereidingstraining

Een goede voorbereiding is het halve werk. In de aanloop naar het vertrek zijn er op diverse plekken voorbereidingscursussen van Stichting Muses. Muses is een organisatie met veel ervaring in het voorbereiden van vrijwilligers die voor korte of langere tijd een project gaan ondersteunen in een ontwikkelingsland.

Omdat Travel4Change veel waarde hecht aan goed voorbereide vrijwilligers vergoeden wij 100% van de kosten.

Kennismakingsdag

Een verplicht dagdeel voor alle vrijwilligers, 1 maal per kwartaal organiseren wij een kennismakingsdag per land. Tijdens deze middag maak je kennis met de andere vrijwilligers & stagiaires die rond dezelfde periode aanwezig zijn. Ook krijg je alle laatste in & outs te horen over de projecten en het land.

Visa, verzekering, vliegticket & vaccinaties

Tijdens de voorbereiding helpen wij met het boeken van de vlucht, het afsluiten van een verzekering, informatie over vaccinaties en het verkrijgen van je visa.

Aanvullende documenten

Tijdens de voorbereiding vragen we je om een aantal aanvullende documenten. Deze zijn ter informatie voor je project en omdat we de internationale richtlijnen moeten volgen voor verantwoord voluntourism.

  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) / Attest van Goed gedrag en Zeden
    Wij volgen de internationale richtlijnen voor verantwoord voluntourism. Iedereen die vrijwilligerswerk wil doen dient deze verklaring te overleggen. Na de aanmelding starten we deze aanvraag. Belgische deelnemers kunnen bij het gemeentehuis deze verklaring (Attest van Goed gedrag en Zeden) ophalen.
  • Voorstel / Motivatiebrief met foto
    De motivatie brief sturen wij op naar het project, zodat ze alvast een beeld van je krijgen.