Kosten vrijwilligerswerk

Waarom zitten er kosten aan het doen van vrijwilligerswerk in Afrika is één van de meeste gestelde vragen.

Voor het vrijwilligerswerk doen betaal je niks, je betaald voor de kosten van de reis en het organiseren ervan. De lokale ontvangende organisaties waarmee wij werken hebben niet de financiële middelen om deze kosten voor jou te dekken. Wij, als zendende organisatie, maken ook kosten, deze dekken we met de boekingskosten die je betaald.

Organisatiekosten

Travel4change doet er alles aan om de organisatiekosten zo laag mogelijk te houden. Zo hebben we geen duur kantoor, geven we geen geld uit aan reclame, regelen we alles digitaal en hebben wij lokale partners. De organisatie kosten bedragen bij Travel4Change 250 euro. Van deze 250 euro betalen we je voorbereiding (o.a. stichting muses) en de bedrijfskosten. Van het overgebleven geld bezoeken wij onze projecten.

Aankomst & verblijfskosten

Deze kosten betaal je direct aan de lokale organisatie, zonder tussenkomst van ons. Hierdoor zie je direct wat je betaald en aan wie, de prijs afspraken hebben wij voor je gemaakt. Dit geld gaat 100% naar de mensen bij wie je verblijft. Voor je vertrek krijg je van ons een overzichtje wat je aan wie moet betalen en wat je ervoor krijgt.

Indicatie kosten

Daarnaast komen er nog kosten bij voor

  • Vliegticket - 600/800 euro
  • Verzekering - 30 euro per maand
  • Inentingen - 100 / 200 euro
  • Visa (indien nodig) - 100 euro
  • Persoonlijke uitgaven - 5 / 10 euro per dag
  • Uitstapjes

1) Organisatie kosten (€ 250,-)
2) Aankomstpakket (Tussen de € 80,- en € 250 )
3) Wekelijkse verblijfskosten  (Tussen de € 55,- en € 100,-)