Oeganda Zomer 2018

Een avontuur, jezelf en een andere cultuur leren kennen en iets betekenen voor een ander. Vriendschap, grenzen verleggen, prachtige natuur. Werken met mensen die gepassioneerd zijn over hun ontwikkelingsproject; een school, een betere gezondheid of de bescherming van wilde dieren.

Highlights

  • 3 daagse safari naar Murchison Falls & Ziwa Rhino Sanctuary
  • Bezoek aan Jinja (Optioneel raften)
  • Verblijf bij lokale bevolking
  • Werken aan 1 project voor 3 weken
  • Uitgebreide voorbereiding in Nederland
  • Kleine groep, maximaal 9
  • Nederlandse begeleiding

Jongerenreis Klussen in Oeganda

Je bent jong, actief en je wilt iets betekenen voor mensen in Oeganda. Je leert jezelf kennen, je grenzen verleggen en je krijgt er heel veel familie bij….En waar krijg je nu de kans om in korte tijd een schoolgebouw op te knappen op het platteland van Afrika en meer te zien van het prachtige Oeganda.

Voor vertrek is er een training bij Summer4Change waarin je de andere groepsleden leert kennen, je meer hoort over je reis, het project en de typische cultuur van Oeganda. Natuurlijk komen ook al je praktische vragen aan bod.

De reis wordt begeleid door Christine een Oegandese, Nederlands sprekende vrouw die uit het dorp komt waar je aan de slag gaat en nu in Nederland woont. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van groepen jonge vrijwilligers uit Nederland.

Reis 2018

Vertrek: zaterdag 21 juli 2018
Terug: zondag 11 augustus 2018
Reissom: € 945,- excl vliegticket
Projectdonatie: € 250,-

Aanmelden

Wil je mee op deze reis, dan kan. Je kan je aanmelden door het aanmeldformulier in te downloaden en deze (digitaal) aan ons op te sturen. Wil je eerst meer informatie dan kan je het contact formulier gebruiken. Je bent ook van harte welkom om bij ons langs te komen.

Meld je via deze link aan
Maak een afspraak / stel een vraag 
Download het uitgebreide programma
Download de algemene voorwaarden

Programma

Samen met je team ga je aan de slag in het dorp Nkokonjeru, een klein dorpje op ongeveer drie uur rijden van de drukke hoofdstad Kampala. Christine Ndagire, je reisleider, is opgegroeid in dit dorp en heeft op deze school gezeten. Op de basisschool zitten rond de 300 kinderen. Je zal veel in contact zijn met de kinderen en aan het einde van de schooldag is er tijd om samen te voetballen.

Het klussen & het organisaren van activiteiten doe je samen met je team, de ouders van de kinderen en de leraren van de school. Het tastbare doel van de reis is om het schoolgebouw aan de buitenkant opnieuw in de verf te zetten en leuke en leerzame tekeningen op de binnenmuren te schilderen. Daarnaast ervaar je hoe het is om in een Oegandees dorp te leven en te wonen en maak je kennis met de cultuur, de natuur en natuurlijk de mensen.

Je verblijft tijdens je project in een guesthouse in het dorp Nkokonjeru. Dit ligt ongeveer 15 minuten lopen van de school. Je slaapt met zijn tweeën op een kamer. Er wordt voor je gekookt en ’s avonds kan je aan het kampvuur lekker bijkomen van de indrukken van de dag en deze delen met je teamgenoten. Het is een actief programma en je gaat lichamelijk werk doen.

Als je besluit dat je wilt deelnemen is het belangrijk dat je sociaal bent, in goede gezondheid verkeert en open kan staan voor een andere cultuur. Je bent door de week aan de slag in Nkokonjeru.

Doel van de reis

Het doel van de reis is om een blijvende verandering achter te laten in de community van Nkokonjeru. In de 3 weken op reis gaan we ook echt een project aanpakken en afronden, zodat aan het einde van de reis je kan laten zien wat je gedaan hebt en je niet slecht 1 of 2 dagen een project komt bekijken.

De reis zal bestaan uit 2 onderdelen, door de week gaan we aan de slag op een school en in het weekend gaan we leuke dingen doen. Je project dagen bestaan weer uit 2 onderdelen, het opknappen van de school en activiteiten met kinderen in de middag.

De kosten

Wij hebben de kosten opgedeeld in 2 stukken, de reissom en de project donatie. De reissom zijn de kosten voor de uitjes, je verblijf, vervoer, begeleiding en eten. De project donatie is het geld wat we gaan gebruiken om de school op te knappen. De 250 euro is een indicatie, we gaan, als de groep compleet is, met zijn alleen geld inzamelen om ons doel bedrag te bereiken.

Foto's van de reis in 2017

Foto's van de reis in 2016

Lees hier het blog van de groep van 2016