Oeganda Kerst 2016

Een avontuur, jezelf en een andere cultuur leren kennen en iets betekenen voor een ander. Vriendschap, grenzen verleggen, prachtige natuur. Werken met mensen die gepassioneerd zijn over hun ontwikkelingsproject; een school, een betere gezondheid of de bescherming van wilde dieren.

Highlights

  • 3 daagse safari naar Murchison Falls & Ziwa Rhino Sanctuary
  • Traditioneel kerstdiner bij een lokale familie
  • Bezoek een oud/nieuwjaarsconcert in Mukono
  • Bezoek een traditionele dans/drum groep
  • Verblijf bij lokale bevolking
  • Nederlandse begeleiding

Je bent jong, actief en je wilt iets betekenen voor mensen in Oeganda. Je leert jezelf kennen, je grenzen verleggen en je krijgt er heel veel familie bij….En waar krijg je nu de kans om in korte tijd een schoolgebouw op te knappen op het platteland van Afrika en meer te zien van het prachtige Oeganda.

Voor vertrek is er een training bij Summer4Change waarin je de andere groepsleden leert kennen, je meer hoort over je reis, het project en de typische cultuur van Oeganda. Natuurlijk komen ook al je praktische vragen aan bod.

De reis wordt begeleid door Christine een Oegandese, Nederlands sprekende vrouw die uit het dorp komt waar je aan de slag gaat en nu in Nederland woont. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van groepen jonge vrijwilligers uit Nederland.

Vertrek: 24 dec 2016
Terug: 7 jan 2017
Reissom: € 795,- excl vliegticket
Projectgeld: € 250,- (of meer)

Download het uitgebreide reisprogramma

Aanmelden

Wil je mee op deze reis, dan kan. Je kan je aanmelden door het aanmeldformulier in te downloaden en deze (digitaal) aan ons op te sturen. Wil je eerst meer informatie dan kan je het contact formulier gebruiken. Je bent ook van harte welkom om bij ons langs te komen.

Download aanmeldformulier 
Maak een afspraak / stel een vraag 
Download de algemene voorwaarden

Programma

Samen met je team ga je aan de slag in het dorp Nkokonjeru, een klein dorpje op ongeveer drie uur rijden van de drukke hoofdstad Kampala. Christine Ndagire, je reisleider, is opgegroeid in dit dorp en heeft op deze school gezeten. Op de basisschool zitten rond de 300 kinderen. Je zal veel in contact zijn met de kinderen en aan het einde van de schooldag is er tijd om samen te voetballen.

Het klussen & het organisaren van activiteiten doe je samen met je team, de ouders van de kinderen en de leraren van de school. Het tastbare doel van de reis is om het schoolgebouw aan de buitenkant opnieuw in de verf te zetten en leuke en leerzame tekeningen op de binnenmuren te schilderen. Daarnaast ervaar je hoe het is om in een Oegandees dorp te leven en te wonen en maak je kennis met de cultuur, de natuur en natuurlijk de mensen.

Je verblijft tijdens je project in een guesthouse in het dorp Nkokonjeru. Dit ligt ongeveer 15 minuten rijden van de school. Je slaapt met zijn tweeën op een kamer. Er wordt voor je gekookt en ’s avonds kan je aan het kampvuur lekker bijkomen van de indrukken van de dag en deze delen met je teamgenoten. Het is een actief programma en je gaat lichamelijk werk doen.

Als je besluit dat je wilt deelnemen is het belangrijk dat je sociaal bent, in goede gezondheid verkeert en open kan staan voor een andere cultuur. Je bent door de week aan de slag in Nkokonjeru.

Foto's van de reis in 2014